Een definitie van persoonlijk leiderschap – Wat is leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap?

Een definitie van persoonlijk leiderschap – Wat is leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap? Persoonlijk leiderschap is een concept waar ik sinds eind 2006 aan werk, nadat ik het voor het eerst ontdekte tijdens een informele peiling onder de werknemers van mijn bedrijf nadat een van onze projectleden me vroeg naar de waarde van leiderschap. Mijn eerste reactie was dat het concept een zinloze gemeenplaats was en dat er geen significante voordelen waren aan leiderschap; echter, na enige tijd het concept te hebben verkend, kwam ik tot de conclusie dat leiderschap veel meer is dan een betekenisloze gemeenplaats of een betekenisloos concept. Het is een belangrijk concept omdat leiderschap veel op management lijkt: waar niet één persoon leidt (dat is management), zijn er veeleer veel mensen die leiden (dat is leiderschap).

Om samen te vatten wat Persoonlijk Leiderschap is: "Een goede leider moet tien leiderschapsvaardigheden tonen: effectief, assertief, geloofwaardig, inspirerend, eerlijk, bevredigend, participatief, responsief, reflectief en empathisch." Persoonlijk leiderschap is een concept waar ik sinds eind 2006 aan werk, nadat ik het voor het eerst ontdekte tijdens een informele peiling onder onze teamleden nadat een van onze projectleden me vroeg naar de waarde van leiderschap. Mijn punt is dat leiderschap veel op management lijkt: waar niet één persoon leidt (wat management is), zijn er veel mensen die leiden (wat leiderschap is).

De tien leiderschapskenmerken die ik ontdekte zijn: empathie, visie, invloed, toewijding, uitdrukking van ideeën, samenwerking, standvastigheid, volharding, beurt nemen, ondersteuning en geloof in anderen. De eigenschappen die ik vond zijn gedeeltelijk een functie van mijn eigen persoonlijkheidstype (introvert en extravert), maar ik geloof dat ze ook gelden voor de meeste mensen (omdat we allemaal bepaalde fundamentele gedragskenmerken en -gedragingen hebben) Anker & Kompas. Ik zou willen voorstellen dat leiders in elke situatie met deze tien eigenschappen kunnen leren werken, zolang de leider ze in gedachten houdt en niet probeert ze te veranderen. Het is mijn overtuiging dat leiders een duidelijk begrip moeten hebben van hun persoonlijkheidstype, zodat ze op basis daarvan veranderingen kunnen doorvoeren, wat hen op hun beurt leidt tot een beter begrip van de eigenschappen die leiden tot Persoonlijk Leiderschap en hoe ze die eigenschappen kunnen manifesteren in hun leiderschapsstijl. Als je er nog niet aan hebt gewerkt, hoop ik dat je dit wilt overwegen.

Voor meer info klik je deze site aan: https://www.anker-kompas.nl/