Hoe u assertief kunt worden en uw eigenwaarde kunt verbeteren zonder het gevoel te hebben dat u aanvallers bent

Wat is assertiviteit?

Hoe u assertief kunt worden en uw eigenwaarde kunt verbeteren zonder het gevoel te hebben dat u aanvallers bent

Dus, wat is assertiviteit precies? Assertiviteit is communicatie – je gebruikt het om met mensen te communiceren, niet alleen met de mensen in je leven. Assertiviteit kan zelfs worden gebruikt om over jezelf te communiceren, maar ook over hoe je je voelt. Dus als je het gevoel hebt dat je vastzit in een sleur of niet weet hoe je eruit moet komen, neem dan de tijd om echt na te denken over hoe je wilt worden gecommuniceerd, want leren assertief te worden zal je helpen om je meer op je gemak te voelen met communicatie en een veel voller, gelukkiger leven leiden.

Als ik aan assertiviteit denk, denk ik aan mensen die te agressief zijn. Assertiviteit kan gepaard gaan met een passief-agressief karakter, waarbij je net iets meer verbaal bent dan de persoon met wie je praat, maar niet genoeg om ze openlijk aan te vallen, maar genoeg om ze te laten weten dat je je mening hebt en dat je het niet op prijs stelt om vertelde dat je het bij het verkeerde eind had. Als je het gevoel hebt dat je overdreven agressief bent jegens een persoon in je leven, dan wil je misschien opnieuw nadenken over hoe je met hem communiceert.

Wat assertiviteit voor jou is, is misschien niet assertief voor een ander Zelfvertrouwen cursus – Claudia's blog. Er zijn momenten waarop mensen die van nature assertief zijn agressief kunnen zijn zonder het gevoel te hebben dat ze overdreven agressief zijn. Soms, als je niet zeker weet wat goed of fout is, wil je geen risico nemen, en dus houd je je een beetje in. Misschien ben je in het begin zelfs bang om je mening of gevoelens te uiten. Leren assertief te worden, zal je helpen je ware eigenwaarde te uiten zonder het gevoel te hebben dat je aanvalt.

Informatie over dit onderwerp: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus