Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Door de concepten van een dagboek en een planner met elkaar te verweven, creëert bullet journaling een unieke en op maat gemaakte manier om uw dagelijks leven te organiseren. Bullet journaling is een gesystematiseerde methode van journaliseren, die je een onbreekbaar verslag geeft van je gedachten, gevoelens, acties en uitstelgedrag. Even belangrijk, het stelt je in staat om duidelijk te zien wat er in je leven op de loer ligt – waardoor je de nodige stappen kunt nemen om er doorheen te komen.

Met uw eigen unieke trackingsysteem kunt u plannen en werken aan het verbeteren van uw kwaliteit van leven. Wat is een bulletjournal? Het is gewoon een manier om uw belangrijkste taken en verplichtingen bij te houden met behulp van spreadsheets en trackingsoftware. Het gebruik van spreadsheets stelt u in staat om zo vaak als u wilt informatie te labelen, prioriteiten te stellen, notities toe te voegen en informatie te wijzigen zonder dat u iets op papier hoeft te schrijven bekijk hier. Men kan bijvoorbeeld een nieuwe spreadsheet maken om hun rekeningen bij te houden; een andere spreadsheet om de kosten van een bepaalde dienst of product bij te houden en een andere spreadsheet om nieuwe interesses en hobby's bij te houden. Elk tijdschrift is helemaal van zichzelf en kan volledig worden aangepast met uw eigen informatie of ideeën.

Het mooie van schrijven in bullet-journals is dat je op elk moment in je dagboek kunt schrijven, met alle gedachten, en zoveel notities kunt toevoegen als nodig is. Je bent niet beperkt tot schrijven als je iets belangrijks hebt om over te schrijven, maar je kunt op elk moment van de dag schrijven voor een optimale organisatie. Het beste van alles is dat uw spreadsheets volledig bewerkbaar en up-to-date zijn. U hoeft geen professionele schrijver te zijn om spreadsheets effectief schriftelijk te gebruiken. Ze zijn zelfs perfect om je gedachten en emoties bij te houden, of ze nu blij, verdrietig, boos of neutraal zijn. Wat uw persoonlijke voorkeuren ook zijn, bullet journals zullen u goed van pas komen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Mylovelynotebook.nl